Vriendin’s Metamorfose: week 9 – 2018

Gespot: artikel in de Vriendin

Jon Karelse Intercoiffure Beautycoach: Last van pluizig haar? Lees hier de gouden tip!

Vind jij het lastig om je haar in model te houden? Er zijn verschillende oorzaken voor pluizig haar, maar één ding is zeker: je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. Met dit handige trucje is pluizig haar verleden tijd.

Johan tipt: “Als je haar pluist, draag je het eerder in een knot of staart. Goed verzorgd haar betekent meer glans, waardoor je het vanzelf vaker los draagt. Het geheim: gebruik de juiste stylingproducten. Ook adviseer ik om niet met de föhn te luchtig door het haar te blazen, want dan blaas je de pluis erin.”

OOK MEEDOEN?

Geef je op voor de Vriendinmetamorfose via Vriendin.nl.

Kapper IJsselstein Zonder Afspraak 

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DE VOLLEDIGE TEKST VAN HET ARTIKEL LEES JE HIERONDER

Vriendin’s beautycoach: last van pluizig haar? Lees hier de gouden tip!

Het team van Johan Karelse en visagiste Angelique Doppenberg laat zien hoe je het mooiste uit jezelf haalt. Jon Karelse Intercoiffure IJsselstein is een begrip in de wijde omgeving. En dat is niet voor niets: de vakbekwame kappers zorgen al jarenlang voor haar dat in perfecte conditie verkeert.

Jiska (33) is benieuwd hoe ze zich leuk kan opmaken, zelf doet ze namelijk alleen mascara op. “En mijn haar doe ik vaak in een staart. Ik zou het graag los willen dragen.”

VISAGISTE ANGELIQUE

“Jiska wil graag op een makkelijke manier meer make-up dan alleen mascara. Voor haar ogen gebruik ik een koele, paarse metallictint. Die weerkaatst het licht mooi, waardoor je meteen een frisse oogopslag krijgt. In de arcadeboog gebruik ik een leverkleurige metallictint en ik dep wat highlighter in de binnenste ooghoeken en op het wenkbrauwbot. Ook lipgloss is lekker snel aan te brengen: het maakt je lippen mooi glanzend en het ziet er verzorgd uit. Het voordeel is dat je het niet supernetjes hoeft aan te brengen.”

“De wat grauwe tint onder Jiska’s ogen camoufleer ik met een warm- perzikkleurige concealer. Met lila compenseer je een gelere huid. Groen werkt tegen rode vlekjes en de twee bruintinten gebruik je om pukkeltjes aan te stippen. Dit palet covert dus alle oneffenheden in je gezicht.”

KAPPER JOHAN

“Aan de voorkant heeft Jiska veel zware plukken, daar knip ik meer lucht in. Ik kleur het haar in een asgoudblonde kleur. Die geeft warmte aan het haar, terwijl de astoon het gele onderdrukt dat je bij blond vaak ziet. Omdat het haar geblondeerd is, moet Jiska het goed verzorgen, anders gaat het pluizen. Ook adviseer ik haar om niet met de föhn te luchtig door het haar te blazen, dan blaas je de pluis erin. En als je haar pluist, draag je het eerder in een knot of staart. Haar dat goed is verzorgd, glanst meer, waardoor je het vanzelf vaker los draagt.”

Verzorgingstip!

“Leg een vochtige handdoek een minuut in de magnetron op de maximale stand. Doe ondertussen conditioner in je natte haar. Nat haar zet namelijk uit en neemt dan meer voedingsstoffen op. Extra warmte versterkt dat nog eens. Wikkel de warme handdoek om je haar en laat zitten tot hij is afgekoeld. Spoel hierna je haar uit.”

WAT VINDT JISKA ERVAN?

“Wat heb ik genoten van alle aandacht! Aan mijn haar is niet veel veranderd, het is alleen iets lichter. Het was die dag wel echt mooi geföhnd. Ik föhnde eerst nooit, maar sinds de metamorfose doe ik dat wel vaker. Ik ben nog druk aan het oefenen om die slag er mooi in te krijgen. De kleuren kleding die de styliste voor me had uitgezocht, vond ik leuk. Ook gaf ze me tips om een goede spijkerblouse te kopen, dus daar ben ik nu naar op zoek. Mijn make-up was goed, niet te heftig. Ik heb de concealer en blush meteen gekocht en die gebruik ik nu dagelijks.”

OOK MEEDOEN?

Geef je op voor de Vriendinmetamorfose via Vriendin.nl.

AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN METAMORFOSE?

En, wat vinden jullie? Is de metamorfose geslaagd? Wil je er ook één? Maak dan een afspraak online en kom gezellig langs bij de leukste kapper!

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>