Vriendin’s Metamorfose: week 7 – 2018

Gespot: artikel in de Vriendin

Jon Karelse Intercoiffure Beautycoach: Carla krijgt een moderne asgouden kuif.

Carla kreeg een luchtigere coupe, waar haar kuif beter naar voren door komt. Maar, hoe moet je dit thuis stylen?

Johan tipt: “Ik gebruik voor de styling een stevige wax die ik in de aanzet aanbreng. Doe dit niet in de puntjes! Dan wordt het haar namelijk te zwaar en zakt het in.”

Vrouwen Kapper IJsselstein
Vrouwen Kapper IJsselstein
Vrouwen Kapper IJsselstein

 

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DE VOLLEDIGE TEKST VAN HET ARTIKEL LEES JE HIERONDER

Het team van Johan Karelse en visagiste Angelique Doppenberg laat zien hoe je het mooiste uit jezelf haalt. Jon Karelse Intercoiffure IJsselstein is een begrip in de wijde omgeving. En dat is niet voor niets: de vakbekwame kappers zorgen al jarenlang voor haar dat in perfecte conditie verkeert.

Carla (48) is benieuwd hoe ze haar wenkbrauwen het beste kan bijtekenen. “Als ik dat niet doe, voel ik me zo kaal.”

KAPPER JOHAN

“Ik knip Carla’s haar aan de bovenkant lekker luchtig. Ook komt hierdoor haar kuif tevoorschijn. Ik kleur het haar in een mooie asgouden tint. De lichtere folies erdoorheen maken het luchtig en speels. Ik gebruik voor de styling een stevige wax. Die breng ik in de aanzet aan, want als ik het in de punten zou doen, zakt het haar in omdat de wax zo zwaar is. Met nog een beetje wax zet ik de lok in een stoere punt.”

VISAGISTE ANGELIQUE

“Carla vindt het moeilijk om haar wenkbrauwen goed bij te tekenen. Een malletje biedt dan uitkomst. Anastasia, maar ook Essence verkopen goede en handige. Kies de natuurlijkste vorm. Ga niet voor hoekig, maar kies een mooi, natuurlijk boogje. Ik bekijk waar het malletje moet komen door het hoogste haargroeipunt van de wenkbrauw op te zoeken. Daar leg ik precies de boog op. Ook is het mooi als hij in het verlengde ligt van het neusbot. Als je hebt bepaald waar de mal moet komen, houd hem dan goed vast met duim en wijsvinger en trek je wenkbrauw niet op. Teken de mal in met een wenkbrauwpotlood in de kleur van je haar.”

“Om Carla’s wenkbrauwen nog meer te accentueren, dep ik wat highlighter op het wenkbrauwbot.”

WAT VINDT CARLA ERVAN?

“Ik vind mijn nieuwe haar geweldig. De mooie kleur ligt dicht bij mijn eigen haarkleur. Het is fijn dat ik het zelf ook zo goed in model kan krijgen. Dit komt ook omdat ik de wax gebruik die Johan me adviseerde. Ik heb meteen na de metamorfosedag nieuwe make-up aangeschaft. Ik doe het nu heel anders, dankzij Angeliques tips. Zo breng ik mijn foundation aan met een beautyblender en doe ik mijn wenkbrauwen met wat poeder en een malletje.”

OOK EEN METAMORFOSE?

En, wat vinden jullie? Is de metamorfose geslaagd? Wil je er ook één? Maak dan een afspraak online en kom gezellig langs bij de leukste kapper!

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>