Vriendin’s Metamorfose: week 17 – 2018

Gespot: artikel in de Vriendin

Jon Karelse Intercoiffure Beautycoach: Janita (42) draagt haar haar al jaren hetzelfde. “Ik weet niet hoe ik het anders kan stylen.” De Facebook-oproep voor de Metamorfose kwam dus als geroepen.

Kapper UtrechtKapper UtrechtKapper Utrecht

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DE VOLLEDIGE TEKST VAN HET ARTIKEL LEES JE HIERONDER

Het team van Johan Karelse en visagiste Angelique Doppenberg laten zien hoe je het mooiste uit jezelf haalt. Jon Karelse Intercoiffure IJsselstein is een begrip in de wijde omgeving. En dat is niet voor niets: de vakbekwame kappers zorgen al jarenlang voor haar dat in perfecte conditie verkeert.

VISAGISTE ANGELIQUE

“Omdat Janita van neutrale make-up houdt, is het juist leuk om als eyecatcher haar nagels in een felle kleur te lakken, zoals oranjerood. Maar hoe lak je je nagels mooi? Allereerst was je je handen goed, zodat ze vetvrij worden. Hierna vijl je je nagels van buiten naar het midden toe, zo voorkom je haken en scheurtjes. Voor een felle kleur nagellak is het belangrijk dat je nagels ongeveer even lang zijn, anders valt het lengteverschil te veel op. Breng een basecoat aan en twee laagjes nagellak. Lak niet te dicht tegen je nagelriemen en zijkanten van je vingers, want daar trekt nagellak direct in en dat is niet mooi en moeilijk te corrigeren.”

JANITA (42)
Relatie: getrouwd met Roel (45)
Kinderen: Fiona (21), Roelof (19), Jochum (16) en Ruben (14)
Werk: schoonheidsspecialiste en pedicure Hobby’s: sporten, lezen, series kijken op Netflix, achter de bar staan (kantinedienst) en gezellige dingen doen met vrienden

Janita (42) draagt haar haar al jaren hetzelfde. “Ik weet niet hoe ik het anders kan stylen.” De Facebook-oproep voor de Metamorfose kwam dus als geroepen.

“Ik kleur Janita’s lichte wenkbrauwen in met een wenkbrauwgel. Verder dep ik wat huidkleurige oogschaduw op haar oogleden en gebruik ik een grijsbruin oogpotlood tegen de wimperrand en arcadeboog. De oranjerode kleur van de nagellak laat ik terugkomen in de kleur van de lippenstift. Ik kies voor een matte variant, dit staat stoer.”

 

KAPSTER DENISE

“Ik knip veel lagen in Janita’s haar. Vooral in de bovenlagen en rondom haar gezicht. Dit creëert meer lucht. Daarnaast zet ik highlights in de bovenste lagen van het haar, dit geeft het kapsel een opfrisser. Ik raad Janita aan om haar haar met een shampoo voor blond haar te wassen. Die voorkomt dat het haar geel wordt en zorgt ervoor dat het die mooie, frisse, zomerblonde kleur behoudt. Janita gebruikt veel haarlak, maar dat hoeft ze niet elke dag te doen. Haar haar valt namelijk vanzelf al goed. Daarnaast adviseer ik haar om het maar één keer per week te wassen. Als ze het vaker wast, wordt het droger omdat het te schoon is en dan is het lastiger in model te brengen.”

WAT VINDT JANITA ERVAN?

“Wat een superleuke dag! Heerlijk, dat getut, ik ging helemaal happy en vol ideeën weer terug naar huis. Ik ben erg blij met mijn haar. Dankzij de laagjes valt het veel beter. De highlights vind ik ook mooi. De felrode lippenstift was iets te heftig voor me. Ik heb een iets bescheidener kleurtje gekocht. Ik gebruik nu wel een bruin wenkbrauwpotlood. De kleding was geweldig: het rode shirt heb ik meteen gekocht. Door de goede tips van de styliste heb ik thuis meteen mijn kledingkast gereorganiseerd.”

OOK MEEDOEN?

Geef je op voor de Vriendinmetamorfose via Vriendin.nl.

AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN METAMORFOSE?

En, wat vinden jullie? Is de metamorfose geslaagd? Wil je er ook één? Maak dan een afspraak online en kom gezellig langs bij de leukste kapper!

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>