Vriendin’s Metamorfose: week 15 – 2018

Gespot: artikel in de Vriendin

Jon Karelse Intercoiffure Beautycoach: “Ik wil graag weten hoe ik mijn gezicht kan shapen en hoe ik mijn ogen groter laat lijken.”

Kapsalon IJsselstein Merediaan Kapsalon IJsselstein Merediaan Kapsalon IJsselstein Merediaan

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DE VOLLEDIGE TEKST VAN HET ARTIKEL LEES JE HIERONDER

Het team van Johan Karelse en visagiste Angelique Doppenberg laten zien hoe je het mooiste uit jezelf haalt. Jon Karelse Intercoiffure IJsselstein is een begrip in de wijde omgeving. En dat is niet voor niets: de vakbekwame kappers zorgen al jarenlang voor haar dat in perfecte conditie verkeert.

VISAGISTE ANGELIQUE

“Manon wil graag haar gezicht leren shapen. Ik werk het liefst met shaping sticks in een donkere en lichte kleur. Deze hebben een crèmige textuur en je klopt ze makkelijk in je huid. Je kunt ook licht en donker poeder gebruiken, maar dan krijg je een transparanter resultaat. De donkere kleur geeft meer schaduw en diepte. Je brengt het aan op schaduwrijke plekken: net onder je jukbeenderen, de zijkanten van je neus, onder je kin en bij je slapen. De lichte kleur haalt delen van je gezicht juist optisch naar voren. Die breng je daarom aan op je voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen en cupidoboog.”   “Een grotere oogopslag creëer je door een champagnekleurig oogpotlood in je binnenste ooghoeken aan te brengen. Dit verfrist je blik. Verder vergroot een huidkleurig oogpotloodlijntje in de waterlijn ook je ogen. Breng daarnaast je mascara niet te dik aan, anders maak je je ogen donkerder en dus kleiner.”

Manon vindt alles wat met beauty te maken heeft interessant. “Ik wil graag weten hoe ik mijn gezicht kan shapen en hoe ik mijn ogen groter laat lijken.”

MANON (32)
RELATIE: woont samen met Niek (33)
WERK: verpleegkundig specialist ggz  in opleiding
HOBBY’S: reizen, sporten, festivals, eropuit gaan met vrienden en winkelen
KAPPER JOHAN

“Ik zet bij Manon een balayage, dat houdt in dat ik de haarpunten lichter kleur dan de bovenkant van het haar. Daarbij loopt de kleur mooi natuurlijk over. Na de kleuring was ik het haar met de Resistance bain force architecte van Kérastase en verzorg ik het met de Resistance ciment thermique van hetzelfde merk. Deze producten maken het haar sterker en veerkrachtiger. Als het haar nog handdoekdroog is, breng ik een koperkleurige spoeling aan om de kleur vuriger te maken.”

WAT VINDT MANON ERVAN?

“Ik heb genoten van deze dag. Buiten dat ik het heel ontspannen vond, voelde ik me zelfverzekerd met een mooi kapsel en mooie make-up. Ik vond het fijn om tips te krijgen die ik zelf thuis kan toepassen. Mijn haarkleur vind ik heel mooi. Het was wel spannend, omdat de kleur wat meer opvalt – ik voel me veiliger op de achtergrond. Maar ik krijg veel complimenten en positieve reacties. De mensen om me heen vinden dat ik er meer door sprankel en er een vrolijkere uitstraling door krijg. De grote rollers heb ik gekocht, vooral mijn pony is daarmee makkelijk, snel en goed te stylen. Qua kleding heb ik voornamelijk zwart en grijstinten in mijn kast hangen. Dus toen ik groen aankreeg, was dat even wennen. Maar toen ik het eenmaal aanhad, vond ik het erg mooi staan. Ik heb zelfs kleding in die kleur gekocht. De make-up vond ik prachtig. Ik was heel blij dat ik vragen kon stellen aan Angelique. Het lukt me thuis nog niet om het zo mooi aan te brengen als zij, maar dankzij haar tips komt het wel in de buurt.”

HOW TO: MEER VOLUME KAPPER DENISE

“Ik draai rollers in de voorkant van het haar, de rest van het haar krul ik met de krultang. De twee grote rollers geven meer volume door het hele haar, terwijl het kleintje meer volume in het gezicht geeft. Ik zet de rollers vast met een schuifspeldje en laat ze een half uur zitten. Als ik ze eruit haal, spray ik wat haarlak in het haar en daarna schud ik het los.”

OOK MEEDOEN?

Geef je op voor de Vriendinmetamorfose via Vriendin.nl.

AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN METAMORFOSE?

En, wat vinden jullie? Is de metamorfose geslaagd? Wil je er ook één? Maak dan een afspraak online en kom gezellig langs bij de leukste kapper!

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>