Vriendin’s Metamorfose: week 10 – 2018

Gespot: artikel in de Vriendin

Jon Karelse Intercoiffure Beautycoach: je haar nonchalant opsteken doe je zo!

Leonie ervaarde dat haar haar en make-up routine in een sleur zat. Wij kwamen met een oplossing dat je haar gemakkelijk leuk zit, zonder er teveel tijd in te steken. Het stappenplan van kapster Wanda om deze updo zelf te maken staat hieronder!

Beste Kapper van IJsselstein 

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

DE VOLLEDIGE TEKST VAN HET ARTIKEL LEES JE HIERONDER

Het team van Johan Karelse en visagiste Angelique Doppenberg laat zien hoe je het mooiste uit jezelf haalt. Jon Karelse Intercoiffure IJsselstein is een begrip in de wijde omgeving. En dat is niet voor niets: de vakbekwame kappers zorgen al jarenlang voor haar dat in perfecte conditie verkeert.

Leonie (46) heeft altijd haar haar en make-up hetzelfde. “Ik ben heel benieuwd hoe ik mijn haar leuk kan opsteken.”

VISAGIST ANGELIQUE

“Leonie wil weten hoe ze haar make-up net even wat heftiger kan aanzetten voor bijvoorbeeld een feestje. Een handig trucje is om je make-uplook van overdag avondproof te maken door met een zwart kohlpotlood een lijntje te trekken aan de binnenkant van je onderste wimperrand. Dit geeft meer pit en maakt je ogen mooi donker en mysterieus. Ook kun je je oogschaduw net wat dikker aanbrengen. Met een donkerbruin oogpotlood omlijst ik Leonies ogen. De lijn vervaag ik met een kwast. Over de oogpotloodlijn breng ik grijsbruine oogschaduw met glans aan. In de binnenste ooghoek dep ik wat highlighter voor een mooie sprankeling. De highlighter kun je ’s avonds ook extra aanzetten op je jukbeenderen en cupidoboog.”

KAPPER JOHAN

“Ik knip bij Leonie lagen aan de voorkant en snijd sommige plukken mooi langs haar gezicht naar binnen, waardoor het haar speelser in haar gezicht valt. Ik creëer meer diepte in het haar door het te kleuren in Leonies basiskleur en een blonde tint. Door verschillende kleurnuances lijkt het minder massief.”

KAPPER WANDA

HOW TO: STAART MET EEN TWIST

1. Pak aan de bovenkant een plukje haar en maak vast met een doorzichtig elastiekje (staart één). Leg het staartje naar voren. Pak aan beide zijkanten een pluk en voeg ze samen tot een staart onder staart één, maak vast met een elastiekje (staart twee). Pak opnieuw aan beide zijkanten een pluk en maak hiervan een staart onder staart twee. Pak staart één, deel in tweeën en voeg van onder bij staart drie.

2. Pak weer aan beide zijkanten een pluk en maak hiervan een staart onder staart drie. Pak staart twee, deel in tweeën en voeg van onder bij staart vier. Herhaal tot je geen plukken meer kunt pakken.

3. Je hebt nu nog een los staartje. Maak van de bovenste pluk een staartje en leg aan de kant. Pak dan twee plukken van de rest en maak vast met een elastiekje. Voeg het eerste staartje gesplitst bij twee nieuwe plukken, zet vast en ga zo door tot het eind. Trek de plukjes voorzichtig uit elkaar voor een rommelig effect.

WAT VINDT LEONIE ERVAN?

“Ik vond het een leuke dag, heerlijk dat gefrunnik aan mijn haar. Ik vind mijn haarkleur mooi en natuurlijk. Het opsteken vind ik nog wel lastig, omdat ik veel en dik haar heb. Wel heb ik de föhnborstel gekocht die de kapper gebruikte. De make-up was mooi. Heftig, maar het stond wel. Ik wacht nu op een feestje, zodat ik het zelf ook zo kan doen.”

OOK MEEDOEN?

Geef je op voor de Vriendinmetamorfose via Vriendin.nl.

AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN METAMORFOSE?

En, wat vinden jullie? Is de metamorfose geslaagd? Wil je er ook één? Maak dan een afspraak online en kom gezellig langs bij de leukste kapper!

Dameskapper IJsselstein afspraak maken

Bekijk meer metamorfoses >>