<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Heropening vernieuwde salon IJsselstein + video

🎁 🎊 💈✂️ 

Het is even wennen als je de volledig vernieuwde salon van Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein binnenstapt, die eind 2018 en begin 2019 volledig onder handen is genomen. De kapsalon, die begon in 1906, heeft een complete metamorfose ondergaan. De barbershop was pas al vernieuwd maar de oude vertrouwde damessalon is nu getrans­formeerd tot een ruim opgezette, stijlvolle belevings­salon met een innovatieve ColorBar.

Er is boven een mooie, ruimere opzet gecreëerd voor de bezoekers van de damessalon. In de ColorBar krijg je advies op maat en is het mogelijk om ter plekke jouw ideale kleur haarverf te mengen. Verder is het bijzonder dat er in het monumentale pand een nieuwe, open verbinding met de benedenverdieping is gerealiseerd.

Beleving

Een bezoek aan de salon is een beleving op zich, gelet op het authentieke pand aan de IJsselsteinse gracht en de geschiedenis van deze kappersfamilie. Sinds 1906 is Jon Karelse Intercoiffure een begrip in IJsselstein en omgeving. Johan en Henk Karelse hebben samen inmiddels ruim 50 jaar ervaring in het kappersvak. De foto’s aan de muur tonen de historie van ruim 100 jaar vakmanschap. “Wij hebben een geweldig team”, zegt Johan Karelse. “Wij luisteren goed naar onze klanten. Ze vinden beleving steeds belangrijker. Het vakmanschap, de entourage, de ontvangst, het hele plaatje moet kloppen.”

Innovatie

Volgens Henk Karelse wordt er keihard gewerkt door alle medewerkers. “Alle kappers kijken iedere maand uit naar de trainingen, om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Het geven van optimale service aan de klanten staat hoog in het vaandel bij ons.”

“Verder merken we dat veel consumenten gek zijn op beauty- en haarproducten van de merken die wij mogen voeren, zoals L’Oréal Professionnel, Kérastase, American Crew, Mühle, Kevin Murphy en Mr. Dutch Man. Deze producten ervaren zij bijvoorbeeld tijdens de behandelingen.” Bij de experience corner kunnen klanten de producten voelen, ruiken en testen voordat ze die aanschaffen.

Van 1 naar 25 stoelen

Bij Jon Karelse zijn ze er trots op dat zowel jong als oud al ruim honderd jaar de weg naar de salon weet te vinden en dat de beleving die zij er ervaren aansluit bij de huidige tijdgeest. “En dat te bedenken dat Jon Karelse in 1906 begon met één kappersstoel in IJsselstein en dat er daar nu continue plek is voor zo’n 25 klanten”, aldus Johan Karelse. In 2019 is de kappersfamilie na ruim 110 jaar bovendien uitgegroeid tot de Jon Karelse Groep met drie vestigingen: in IJsselstein, Nieuwegein en Veenendaal. Vandaag de dag proosten zelfs de achterachterkleinkinderen op hun betovergrootvader: Jon Karelse. Henk en Johan: “Wij kijken er samen met alle medewerkers enorm naar uit om onze klanten de nieuwe salon te mogen laten beleven en ze te mogen begroeten bij ons in de salon!”

Kapper in IJsselstein afspraak maken